Re: Zwickau 18-та среща от 12 до 14 Юни 2015
Здравейте колеги,
Дойде време и аз да разкажа за пътуването до Цвикау. Всичко започна миналата година когато разбрах че ще има среща там.
Започнах да подготвям колата за пътуването. В началото на тази година с колегата Томас решихме да пътуваме заедно. След
обсъждане избрахме 10 юни за начало на пътуването. На този ден в 15 часа потеглихме от "Александър Невски". Преминахме през Сърбия.
Около Пирот заваля много силно. Двата Трабанта не се затрудниха. В 12.30 часа пристигнахме в Сегед, Унгария. Спахме в хотел. На 11-ти
сутринта в 9.30 часа потеглихме към Германия. Преминахме през Австрия, където около Виена се загубих. След около 80 км из Виена с помощта на един сърбин
намерих правилния път и стигнах един паркинг, където ме чакаше Томас. Продължихме към Германия и около 24 часа стигнахме малкото градче Боен.
Там преспахме и на 12-ти сутринта потеглихме към крайната цел - Цвикау. В 14.30 часа бяхме там. Настанихме се в хотела и се отправихме към площада - място на срещата.
Там вече беше пристигнал първия български Трабант - този на Григор от Русе. Времето беше чудесно и веднага започнах да снимам. По-късно през деня пристигнаха и останалите български Трабанти. Така премина първия ден от престоя ми в Цвикау. В събота сутринта след закуска се отправихме към първата спирка - Август Хорх Музеум.
Неговата експозиция е изключително богата и е интересна за всеки автомобилен фен. След като го разгледахме, отправихме се към втората спирка за деня -
Музея на авиацията и космонавтиката в град Морген Раум Кранце. Музеят е посветен на първия германски космонавт - Зигмунт Йен. Там е изложен самолетът, на който той е летял като пилот в ГДР. След като се снимах до него разгледахме музея, където е показана историята на изучаването на Космоса от Средновековието да наши дни. В Музея гледахме филм за
живота на космонавтите на Международната космическа станция. След това се отправихме към площада на събитието. За разлика от първия ден времето беше мрачно и
валеше почти постоянно. Затова нямам много снимки от този ден. В неделя сутринта с Томас посетихме експозицията на Интертраб. Тя проследява производството на Трабант. Показани са прототипите на марката, както и други предмети свързани с марката. От името на Българския клуб Трабант подарих оригинален рекламен кибрит на Трабамт. След това
отидохма на площада където започваше парада на Трабантите, който премина по улиците на Цвикау и завърши на пистата Заксенринг, където всички Трабанти направиха почетна обиколка.
След пистата се отправихме към площада, а оттам - към Трабант щрасе. Там се снимахме и се сбогувахме с Томас, след което потеглихме обратно към България. Вечерта пристигнахме в
град Oberegging, където преспахме. На сутринта след като запалих мотора на Трабанта чух много силен шум. Отворих капака и веднага разбрах че идва от лагерите на алтернатора.
В България бях направил застраховка автоасистанс. Обадих се на застрахователите и отидох в близък сервиз, където ремонтираха алтернатора. Към 17 часа същия ден бях готов и продължих към България. В 23.30 часа спрях да нощувам в крайпътен мотел в Унгария. На следващия ден излязохме от Унгария, преминахме през Сърбия и безаварийно пристигнахме в България. Равносметката от това пътуване от 3795 км са незабравими спомени, много приятни моменти с любимия автомобил. С нетърпение очаквам следващо такова пътуване и
същото пожелавам всекиму.
Ето всички мои снимки от пътуването.
http://arsen.snimka.bg/automobiles/18-i ... 5.35757867