Автор |
Съобщение |
Ignatov
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 05.09.2015 г. 21:37 ч. Мнения: 9 Местоположение: Монтана
|
Новак с Трабант
Привет колеги, от доста време съм мераклия да реставрирам именно Трабант. Е ок, придобих такъв срещу скромна сума... обаче работа по него има доста. Като за начало прагове и една врата са изцяло за смяна,както и други дреболийки по купето (преди боя естествено) Та никога дори не бях сядал в трабант преди,но ето ме и мен с голям мерак,дори успях да го запаля и да го чуя макар и за малко. Последните 4 години е стоял на открито и въпреки това според мен не е в толкова лошо състояние. Ще се радвам на всякакви съвети и критики. Ще е "зимен" проект като ще се набляга съботно-неделно "жулене" по трабито. Ето го и въпросният
|
Понеделник, 05.10.2015 г. 22:47 ч. |
|
|
LIvanov
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Петък, 02.10.2015 г. 18:46 ч. Мнения: 36 Местоположение: гр.Ихтиман
Automobile: Opel Corsa B
|
Re: Новак с Трабант
Добре дошъл в форума, колега, честито за придобивката, не чак толкова зле трабанта, а има ли регистрация, защото не видях номер на колата?
|
Вторник, 06.10.2015 г. 14:07 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 05.09.2015 г. 21:37 ч. Мнения: 9 Местоположение: Монтана
|
Да, спрян е от движение но не е бракуван.
|
Вторник, 06.10.2015 г. 19:00 ч. |
|
|
dibilatora
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:33 ч. Мнения: 43 Местоположение: Пловдив
|
Честито! Със здраве да си го караш и безавариино! Спомням си преди десетина години ,когато аз си купих моя... Все едно беше вчера! То мерак ли не беше ,любов ли не беше и безсънни нощи
|
Вторник, 06.10.2015 г. 23:19 ч. |
|
|
LIvanov
Регистриран на: Петък, 02.10.2015 г. 18:46 ч. Мнения: 36 Местоположение: гр.Ихтиман
|
Ако колега се потрудиш и не пестиш пари по проекта, защото както са казали хората-,,Кефа цена няма''ще стане един прекрасен трабант. Само да те попитам, ти какво мислиш да правиш с трабанта, оригинал ли ще си го оставиш, или ще е тунингован?
|
Сряда, 07.10.2015 г. 13:30 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
|
Благодаря ви В следващите дни работата ще напредне, като се има в предвид,че разглобяването е бърз процес Тунинг няма да има, само някое друго леко подобрение. Единственото което се замислям да сменя са предните седалки,но и за това не съм сигурен,защото ще се изгуби част от чара... Пестене на материали и компромиси с части - няма да има Ще обновявам темата със снимки за да може да получавам съвети и критики нагледно. [smilie=ok]
|
Сряда, 07.10.2015 г. 20:37 ч. |
|
|
REVOLTAR
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 20.05.2014 г. 01:44 ч. Мнения: 114 Местоположение: Пловдив
Automobile: 601, Lada 2101
|
Откъде си колега? Тук в Пловдив има хора които могат и биха ти помогнали, а и а други места сигурно.
|
Сряда, 07.10.2015 г. 22:28 ч. |
|
|
dibilatora
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:33 ч. Мнения: 43 Местоположение: Пловдив
|
Много ми харесва ,че цениш оригинала!!! Аз когато го купин моето траби бях тийнейджър и се подведох по хорския акъл ,как трябвало това и това да променя и аз го направих ,че после едвам успях да си върна колата към оригинал ,защото беше станала като циганска каруца...
|
Сряда, 07.10.2015 г. 23:44 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
|
От Монтана съм, а количката държа в гараж на 10на км. от града. Просто там е хале с канал и удобство за работа. Така или иначе дори след завършен вид пак ще бъде гаражна и ще бъде предимно за съботно-неделни разходчици през хубавото време. То най-лесно е да хванеш и да изхвърлиш оригиналното и да го замениш с засместител и тунинг подобрител, от колкото да ремонтираш и реставрираш остарялото. Но както вече казах, губи се първначалната идея лично за мен. Разбира се харесват ми направените промени които виждам на някой от моделите,но това е свързано с допълнително усложнение в устройствата и прочие... А чара е в "простия" механизъм ... Противник съм на всички нови неща с които блъскат колите - макар и аз да карам кола пълна с електроника.
|
Четвъртък, 08.10.2015 г. 08:07 ч. |
|
|
LIvanov
|
подкрепям те, колега, и аз харесвам оригинала, а можеш ли да споделиш за колко го взе трабито, ако не е тайна?
|
Четвъртък, 08.10.2015 г. 13:40 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
|
Днес ми остана малко време и реших да разхвърлям интерйора Махнах седалките и мокета за да видя каква е хавата под тях... е поносимо се оказа. Някъде на зад във времето някой дори е упражнявал умения с четка и грунд в багажника Отворих и кранчето на резервоара - нищо чудно,че не течеше. Захванах се да чистя и самият резервоар... ах,че кошмар. Кой е най ефективния начин за чистенето му ? Има и отталожило се масло и ръжда едновременно. Ето и малко снимков мат'рЯл : Добре,че съм вехтошар и намерих същото кранче от резервоар на няква моторетка който преди много години не знайно защо реших,че ми харесва и го прибрах от боклука на един комшия приготвенза вторични. Оказа се в отлично състояние
|
Четвъртък, 08.10.2015 г. 22:38 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
|
Срам ме е да споделя, цената бе ПОВЕЧЕ от символична....
|
Четвъртък, 08.10.2015 г. 22:41 ч. |
|
|
smehurkotot
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 14.02.2013 г. 03:26 ч. Мнения: 69 Местоположение: България
|
За чистене на резервоара най-лесният начин е да вземеш две шепи мозайка,сипваш камъчетата в резервоара и почваш да го клатиш докато не лъсне отвътре. После изсипваш мозайката,а праха и това дето не излиза само го изсмукваш с прахосмукачката. Резултатът е чист и лъскав резервоар.
|
Петък, 09.10.2015 г. 10:38 ч. |
|
|
LIvanov
|
попаднал си на попадение, колега, като гледам по пода няма никъде изгнило, което е в твой плюс, значи имаш да смениш само едни прагове, особенно за толкова малко пари колата си е супер
|
Петък, 09.10.2015 г. 14:35 ч. |
|
|
Ignatov
Начинаещ
|
Благодаря колега, утре ще приложа това упражнение. Като гледам резеровара, макар и да почистих карбуратора,се замислям да го остава в ацетон да престои една нощ... много остатък от залепнало масло има. Все пак скам да го запаля да поработи още 2-3 пъти преди да махна и двигателя от коша и да демонтирам таблото и инсталацията.
|
Петък, 09.10.2015 г. 21:52 ч. |
|
|