Автор |
Съобщение |
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
Зеления + Сивия
Значи този трабант има дълга история.Преди години е бил 600 но след като е изгнил баща ми е купил купе от 601 и така е стояло 1 година на двора докато му е търсил задно окачване защото не е с ресйор.Така трабанта се е карал в града и на село до когато е дошло времето на черните номера за смяна и така само на село се кара от няколко години Забравих да спомена че трабанта беше на моят скъп дядо.Двигателя е супер докато завърти стартера запалва и като се има впедвид с какви масла е каран и как е товарен. ходи се на нива и си возя картофите с него както каза колегата " Терзиев" Марка Трабант Модел 601 Цена Безценен Дата на производство далечната 1964 г. Тип двигател Бензинов Мощност 26 к.с. Скоростна кутия Ръчна Категория Седан Цвят Зелен Максимална скорост 120 км с 4-ри човека Използвано масло Приста,Плама,Петрол и Инса на кратко най-евтините масла Ремонти : Смяна на резервоара (от 601) защото кранчето на стария (от 600) се беше прецакало Поправяне на аспуха защото на село напът за нивата има много дупки и се беше поизкривило малко. Скоро ще има малко развите Снимки: http://www.album.bg/mladen201/images/26305670/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.album.bg/mladen201/images/26305666/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.album.bg/mladen201/images/26305662/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.album.bg/mladen201/images/26305655/" onclick="window.open(this.href);return false; Трабльо не е в цветущо състояние и искам малко да го постегна. Ще понеса всякакви критики по подръжката просто си кажете мнението Предстоят: Полуоски от новия модел (предстои закупуване)2 горни и 2 долни шенкели + тасовете (предстои закупуване)Нова ръчна от Голф 4 high line с хоромиран бутон + жилата (предстои закупуване) http://media.snimka.bg/6106/018467816.jpgЗадни барабани комплект 4x100 (Налични)Дискове, накладки,спирачни апарати+делящ супорт (Налично)Фланци за спирачките отпред ( за захващане на апарата) (предстои закупуване)Фланци за захващане на барабаните към носача (Налично)Хромирани ръчки от който се отваря вратата от вътрешната страна от ауди 80 (предстои закупуване) http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... t-CJUQ&t=1Ново табло от новия модел с километраж и обортомер (кората над таблото ще е в черна кожа) (Готово)Тапицерия на кората зад задната седалка (кожа като кората на таблото) (предстои направата)Боядисване на под + багажник (почти готово остана само багажното отделение)Смяна на скоростната кутия с такава от новия модел (скоро)Електронно запалване (Налично)Спортно кормило + фланец (предстои закупуване)Нови джанти 4x100 (предстои закупуване)Смяна на бастуна за скоростите (Готово)Двигател от 353 (някога)Спирачна помпа двукръгова (Налична)2 нови задни спирачни маркуча (Налични)Цялостно пребоядисване в зелен мат (някога)Нов мокет (предстои закупуване)Смяна на уплатненията на вратите с ладови, на бастуна за скоростите,на предното стъкло (Готово)Ново вътрешно огледало (Налично)Нови предни седалки (Налични)Нова кормилна рейка (предстои закупуване)Нови втуклки и ревизия на предницата (скоро)Изправяне на предния ресьор (предстои закупуване)Чашки отзад на носачите за изправяне на колелетата (Налични)Нещата които се подлагат между носача и шенкела за изправяне на предните колелета след като се изправи ресьора (предстои закупуване)Нова задна седалка (Налична - монтира се)
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
Последна промяна mladen201 на Сряда, 21.03.2012 г. 22:50 ч., променена общо 24 пъти
|
Вторник, 28.12.2010 г. 23:24 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Трабльо-то на Младен
Този от снимките не е 600. Това мога да кажа със сигурност . Някаква комбинация от различни трабанти е този на снимките . Пружини отзад, обаче със стара предница и старо табло. Волана не знам от каква кола е . А и има някакво разминаване в това, което си написал за документите. Аз разбирам, че ,, преди 3-4 години " сте разчастили някакъв 601 и сте '' сложили '' документите на сегашния 601 от снимките . А малко по-долу пише '' По старите документи 600 По новите 601 '' Също така разбирам аз, че някой е имал Тт 600 и е изгнил. А какво е станало с него всъщност - жив ли е ?
|
Вторник, 28.12.2010 г. 23:59 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Да това е 601 купето е само от 601 иначе което е могло да се сложи от 600 се е сложило. В старите докуменит пишеше 600 защото си е бил 600. Имам предвид че тоя трабант е бил преди 600, но е изгнил и му е купено ново купе. Кормилото е от 600, километража е от шкода, но съвсем скоро ще е с от 601.
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
Последна промяна mladen201 на Сряда, 12.12.2012 г. 20:34 ч., променена общо 1 път
|
Сряда, 29.12.2010 г. 00:09 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Мисля си да полирам броните и да им купя пластмасовите екстри (тези които са в края и тези в средата) Също така смятам да полирам гривните на фаровете и лайсните който минават от 2те страни от фара до стопа.Ако по натам не ме мързи ще полирам и предната маска (това което е като хром само него) Ако си намеря едно изгнило купе от 600 ще направя нещо много хубаво но няма да намеря сигурно и не искам да се вкарвам в големи филми. До година живо здраво ще ми дойдат белите стъкла на предните мигачи (имам цял-и мигачи,тях ще сложа че тези са много остарели) и белите стъкла на стоповете (както и подмяната на телата на стоповете че са в критично състояние) също така смяна на крушките с диод-ни и оранжеви на мигачите. След това ще си намеря по чист мокет че в момента е с балатум. Това е за сега живот и здраве аз имам гривните.Ще ги мина с 240 след това ще мина през някоя железария да си взема всякакви други номера и ще мина да си закупя крушките. След това ще си взема от Бриколажа полиращ комплект . А за мокета мисля че го имам в нас но ще проверя Ще сменя циферблата на километража които имам от Тт601 със бял и ще го сложа на мястото на този Шкодо-вия. След това ще търся пластмасите за броните.Ако намеря някоя по хубава стрелка за километража ще я сложа също така мисля да си направя подсветка.
|
Петък, 31.12.2010 г. 02:11 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
За много години колеги! Така по темата: Имам в нас едни дискове от Опел Кадет 1.7D и едни от Опел Астра 1.6i интересувам се кой ще ми свършат работа? А, на старата предница става ли да се сложат дисковите спирачки? http://www.album.bg/mladen201/images/26341396/http://www.album.bg/mladen201/images/26341394/http://www.album.bg/mladen201/images/26341393/това са от кадет-а
|
Събота, 01.01.2011 г. 15:00 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
|
Събота, 01.01.2011 г. 15:04 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Ще използвам само дисковете а не цялата система! Ако станат разбира се.Ако не ще търся от 1 или 2 GTI Също така си намерих мокет за отзад (не за в багажника) и това което се постила под мокета (едно лилаво) намерих и за в багажника но няма да ми трябва.Ще търся за от пред!
|
Събота, 01.01.2011 г. 15:07 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Това, за което говориш, се нарича ватено кече. Има доста добри шумоизолационни свойства. Ама абсолютно задължително трябва преди това да си обработил пода против ръжда и да си оправил течовете доколкото се може.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 01.01.2011 г. 15:37 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Пода ще го обработя, ще го ошкуря там и ще го боядисам. отпред при двигателя ще го оправя с "Боди". Евентуално може да сложа двигател от "Вг" , но главната ми цел е да го постегна отвътре и да му сложа дискови спирачки.Голяма греда обаче с броните, няма да ги полирам ами ще ги боядисам или от пред може да сложа някоя друга броня: http://www.2tpower.com/cars/14.jpg ето тази ми хвана окото много. Званях на едни хора преди малко за спирачките и се оказа следното: Главина, диск,апарат комплект 30 лева комплекта но само за 1-та страна от голф1 1.6 1986г-1991г. Интересуват ме само това ли ще ми трябва други неща от голф освен тези и дали ще трябва да си купувам новите модели шенкели за трабант защото баща ми ми каза че старите издържали до 60 хил/км а новите модели до 220 хил/км защото били по съвременни.А в момента е с старите модели имам и 2 резервни но пак от старите.
|
Събота, 01.01.2011 г. 15:50 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Бодито го мажи само върху здрав и обезмаслен метал. Ако има ръжда - първо по процедурата - чистене, преобразувател за ръжда и грунд.
|
Събота, 01.01.2011 г. 16:13 ч. |
|
|
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Понеже си със старите главини се появяват няколко проблема в твоя случай: -Шенкела незнам дали е същия но на тези лагери с който си в момента НЕ стават главини от Голф -Следват полуоските който изобщо не стават за твоята цел -Ако смениш полуоските с новия модел няма да паснат на скоростната ти кутия , имаше тема преди на колега от форума беше се сблъсквал с този проблем но не се сещам кой беше
Най лесния варянт за тебе е ако си намериш от вторични на някой Трабант и да му свалиш шенкел + полуоски + ск. кутия и да ги замениш за твойте с леко доплащане предполагам.
|
Събота, 01.01.2011 г. 16:39 ч. |
|
|
theultimate
|
Направо взимай трабант за части. махаш му двигателя, откачаш амортисьорите. След това откачаш магарето от купето. Викаш бандата да вдигнат купето и излиза всичко накуп - магаре, преден мост и скоростна кутия. Направо разменяш с тези от твоя трабант. Аз така направих едно време и свършихме работа за няколко часа. Ама си трябва канал за целта.
|
Събота, 01.01.2011 г. 16:56 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Значи в процес на търсене съм на скоростна кутия полуоски и шенкели от Трабант и двигател от Вартбург Като купим двигателя ще отида да ми пре-набият номерата и след това отива на село да се монтира.Но преди това ще се завари новия номер на купето и ще се кърпи яко.След това се почва с бодита-та,грундовете,ръждо-преобразователи и накрая ще се пребоядиса в цвета които е написан на талона и долу горе ще стане редовен.Но всички втулки и глупости ще се подменят, като правим нещо да го правим както трябва. След това ще се поставят дискови спирачки отпред и някакви временни обикновени джанти.Има един приятел продава джанти от астра 15" 4x100 с гумите но ги дава за над 200 лева С баща ми водихме дълъг разговор по тази тема и той предложи да е с 4-ри тактов двигател но аз искам да запазя 2-ву тактовия дух на колата.
|
Събота, 01.01.2011 г. 17:30 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
|
Така днес като се прибирах от училище видях едно купе от трабант с окачване-то и приказвах с човека и ми каза като се стопи снега да отидем с баща ми и да видем за какво става на въпрос.Човека каза че стария му трабант бил с 2 лагера на шенкела а тоя бил самонадяващ се или нещо такова Новото окачване главината е вдлъбната нали? Поне баща ми каза по това да ги познавам и да питам хората ако е с ново окачване
|
Понеделник, 03.01.2011 г. 18:45 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Да така е и централната гайка е по - малка. Освен това и маншонът към главината е по - малък от стария модел.
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Понеделник, 03.01.2011 г. 19:20 ч. |
|
|