Въпрос за дифузьора на трабантов карбуратор
Автор |
Съобщение |
gaberov
Начинаещ
Регистриран на: Неделя, 16.11.2014 г. 20:59 ч. Мнения: 16 Местоположение: Козлодуй
|
 Въпрос за дифузьора на трабантов карбуратор
Здравейте колеги онзи ден си свалихме карбуратора на трабанта за чистене понеже не е работил около 2 години имаше само боклуци на дъното но жигльорите бяха чисти та човека с който чистихме карбуратора разбира много разглобявал е всякъкви карборатори на двтактови мотори стари нови и на автомобили, но до сега не се беше занимавал с трабантов, та на него му направи впечатление, че дифузьора стои обратно на посоката на въздуха, а той ми каза, че на всички карбуратори които е разглобявал до сега никаде не е срещал така обърнат дифузьор. Но просто той няма как да влезе обратно така си е не беше объркан от някой друг майстор та въпроса е свързан именно с това помпахме ускорителната помпичка но гориво не пръска през дифузъора... газблобихме и нея и жигльорите по пътя на горивото до дифузьора като гледахме по книга как е, но не ще даже да просълзи и аз като го карам го няма този старт който трябва да го има именно от това впръзкване иначе карбуратора си работи добре има си и ниски реже се добре но този старт го няма. Какво може да му е дайте някъква идея какво да го направя и как да го оправя благодаря предварително.
|
Петък, 19.06.2015 г. 14:04 ч. |
|
 |
Zizi
Некадърник
|
 Re: Въпрос за дифузьора на трабантов карбуратор
гледам ти темите и тук и в класиккар какви велики работи вършиш, а не знаеш нещо тъй елементарно- Трабанта НЯМА ускорителна помпа. Има литература и прочети сам и престани да пишеш по сто теми , че търсиш скоба за главини/ че даже и с големи букви/- една е достатъчна. Щом можеш да направиш бъги, вземи и се направи и една скоба. Администраторите си бъркат в носа вместо да си гледат работата. Не че от тях можеш да получиш съвет, след като дават по 350 Е за ремонт на алтернатор.
|
Понеделник, 22.06.2015 г. 11:06 ч. |
|
 |
trabant maniac
IFA boss
Регистриран на: Събота, 14.06.2008 г. 23:29 ч. Мнения: 258 Местоположение: Sofia
Automobile: 601 S de luxe
|
Зизи, внимавай с изказванията относно управата на форума ! Това е официално предупреждение ! Всеки има право да пише тема за въпроса който го вълнува, а ти НЕ си длъжен да коментираш щом нямаш намерение да помогнеш! А относно това колко съм платил за ремонта на алтернатора ми ... мога да си го позволя и съм си го платил ! Да не си ми дал ти пари, че сметка ще ми правиш ?
_________________ Trabant forefer
|
Понеделник, 22.06.2015 г. 17:53 ч. |
|
 |
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Здравейте. Първо относно ускорителната помпа няма такава това е клапанче което при отваряне на дроселната клапа под определен ъгъл това клапанче се предвижва и отваря втори жигльор за да може при повече подаване на газ да отвори втория жигльор и да обогати сместа и да храни добре мотора. Значи момента на отваряне е около половината ход на дроселната клапа приблизителна настройка дори като се бута на ръка се чувства като стъпка съпротивление понеже кубиличката в него момент натиска според вас т - нар. ускорителна помпа а същност е клапанче отварящо втория т е допълнителния жигльор. За толква години обслужване не съм забелязвал разбутване на този клапан ако не е базикан от някой "Майстор". Единствено е необходимо почистване на жигльорите и това. А относно дифузьора не може да се сбърка такова му е положенито както си ляга.
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Понеделник, 22.06.2015 г. 21:39 ч. |
|
 |
Zizi
Некадърник
|
първо съм помогнал- чети добре- и второ никъде не съм цитирам кой какво е плащал и никому не съм правил сметка.
|
Вторник, 23.06.2015 г. 01:17 ч. |
|
 |
gaberov
Начинаещ
Регистриран на: Неделя, 16.11.2014 г. 20:59 ч. Мнения: 16 Местоположение: Козлодуй
|
Въпроса може да е глупав но аз до преди 3 месеца никога несъм се качвал в трабант та камоли да пипам нещо по него . А това за помпата ми го каза човека с който чистихме карбуратора аз никога не съм разглобявал какъвто и да е карбуратор и тепърва се уча.Но с тъкива въпроси ще се науча ,онзи ден смених маншоните на полуоските пак без да съм правил нещо подобно някога вживота си,общо взето всичко ми е за първи път но с колегите по форумите и приятели ще се науча.
|
Вторник, 23.06.2015 г. 15:45 ч. |
|
|