Как се регистрира бракуван трабант?
Автор |
Съобщение |
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
Automobile: Trabant 601s-kombi
|
Как се регистрира бракуван трабант?
Колеги,една позната иска да купи бракуван Трабант.Номерата са върнати в кат преди година,заедно с талона.т.е.,няма никакви документи за него.Бившата собственичка е в чужбина.Изобщо възможна ли е регистрацията на такава кола?Ако,някой от вас се е сблъсквал с такъв проблем и може да даде някакви насоки,ще съм му благодарен!
|
Сряда, 23.11.2011 г. 22:11 ч. |
|
|
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
|
Re: Как се регистрира бракуван трабант?
Благодаря за отговора,Докторе!Наистина се оказва доста трудно,свързано с много пари и разправий/Кат,технотест и т.н./Снимки не мога да кача засега,въпросната позната е решила да я взима,но това може да стане едва когато старата собственичка се върне от чужбина!
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 09:37 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
|
Сега като се замислих, и аз имам подобен проблем с трабанта, който взех за реставрация. Колата е бракувана, собственика каза, че няма никакви документи от нея и всичко е върнал в КАТ. И от данъчното е отписана. Единственото което имам за момента е, документ за гражданска отговорност когато колата е била в движение.
При така стоящи обстоятелства, как да процедирам? Изобщо тази кола ще може ли да се пусне в движение? Питам защото ако неможе просто да не си правя труда да я реставрирам и да си търся някой друг трабант и този да го използвам евентуално за части.
Неможе ли примерно от някоя морга да ми издадат документ, че съм я купил от тях?
_________________ Vladimir Paskov's Blog Trabant
VMSoft Android apps by VMSoft
Dream on Dream on Dream on Dream until your dreams come true
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 11:43 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
paskov, лично мое мнение е, че при положение, че колата е бракувана и е в състоянието, в което я виждаме по снимките ще ти излезне по-изгодно да си вземеш сравнително запазен трабант с регистрация, отколкото да възстановяваш този.
Четвъртък, 24.11.2011 г. 15:04 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Определено ще му е 100 пъти по-лесно, изгодно и т.н. ако си вземе друг по-запазен с документи, отколкото да прави този. А старата гражданска е едно нищо.
Изобщо каквато и да е колата, дори да е перфектна отвсякъде в пълния смисъл на думата няма гаранция, че ония ще я пуснат. Всичко зависи от тях - на колко мастики са и как е завършил мача вчера. Самото допускане до Технотеста е свързано с пари, пък това дали ще минеш е въпрос на по-горе посочените обстоятелства.
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 16:27 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 16:39 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Има два начина: 1-ви: отиваш и се плаща всичко наново - технотестове (200+ пари) застраховка (150+), нови номера, такси и .... отиваш над 400+ отма 2-ри: ...... ......., всичко това е незаконно, но на фона че ще се направи един хубав и реставриран автомобил е оправдано нарушението) П.П. Аз лично минах по етап 1 и съжалявам, колата не беше бракувана, но със стари номера, не плащан данък 10 години, нерегистрирана в общината, без застраховка и преглед и паричките заделени за него се стопиха много бързо, добре че бащата удари едно рамо, сега ако имах тази възможност (има много морги с нови номера, че и чак застраховки за 300 лв) щях да си взема донор, както един колега (а може и да са повече) от форума. дЗ незаконните действия НЯМА да се дискутират в темата , а само на ЛС- проблема е дискутиран много пъти и следващият с подобно мнение ще получи екскурзия до Хавайте за един месец.
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 16:41 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
|
На практика, аз съм дал едни пари, той ми е дал една кочина (бракувана). От там на татък следкато кочината стане кола минавам през технотест и т.н.
Там съответно ще ми искат документ от къде съм я взел тази кола, както и в КАТ предполагам?
Момента със доказването от къде я имам ме притеснява!
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 17:11 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
С две думи не можеш да докажеш нищо. А старият собственик утре може да дойде и да рече- "аре давай си ми я"
Четвъртък, 24.11.2011 г. 17:17 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
|
Явно най-добре ще бъде да извикам някой фирма за скрап да я вземе, надявам се за около 200 кинта заедно с двигател и скоростна и на пролет да си търся нов Трабант за реставрация. Или този да го разпродам на части?
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 17:25 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Мога да ти кажа, че ако викнеш фирма я ти даде 70лв, я не. И не са много местата, на които изкупуват трабанти. А и ако си решил да се занимаваш с трабант по-добре си скатай частите и каквото излишно и не става го дай на вторични..
Четвъртък, 24.11.2011 г. 17:32 ч. |
|
|
paskov
Кандидат-фен
|
Този беше с "учебна цел" - как не трябва да се взимат бракувани коли! Ще извикам през почивните дни някоя фирма за вторични суровини да го дигне, като си запазя едната скоростна кутия и след това почвам наново търсенето но този път на трабант в окаяно състояние но поне с регистрация.
Надявам се да взема поне 150 лв.
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 18:02 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Аз пак те съветвам да си запазиш частите. Няма вече- кът са! От ламарините ще вземеш 70лв грубо, но за 70-те лв горница след време няма да намериш части, ако ти се наложи..
Четвъртък, 24.11.2011 г. 18:06 ч. |
|
|
niki_k
Кандидат-фен
|
Благодаря на всички колеги,които се отзоваха!
|
Четвъртък, 24.11.2011 г. 20:34 ч. |
|
|