Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Радар детектор 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Радар детектор
Някой ползвал ли е такова нещо? Доколкото знам са законни, забранено е само такива, които смущават радарите. Въпроса е дали вършат работа или гадовете са измислили начин да ни хващат въпреки всичко?

Петък, 22.02.2008 г. 23:56 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
Аз не съм ползвал но шефа ми има радар детектор , взе си го лятото за около 200 лева и наистина върши работа не помня колко му беше обхвата но като засече полицейски радар започва да пищи , и намаляваш скоростта докато ги отминеш.Не са му казвали до сега нищо за него , между другото засича и тея врати дето са с фото клетка :roll:

Събота, 23.02.2008 г. 00:06 ч.
Профил
Клавиш рейсър

Мнение 
моят пищя на поразия през целият път от Сф до Бургас
и ни един път нямаше ченгета
някакъв скапан ще да е бил ...

Събота, 23.02.2008 г. 00:15 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение 
По принцип не са забранени ама ... Не се знае до колко катаджията ,който те спре за проверка ще разбере ,че е от позволените , друго , в гърция и те са забранени , а там не си поплюват тъй че ако патуваш на там го махаш.

Събота, 23.02.2008 г. 00:23 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Аз 5 години карах вартбурга изключително и само с радарчето .
Вярно в градски условия пищи и на спрелите до мене коли ако някой прикава по телефон , но мога да кажа че много рядко карам по ограничение , а са ме спирали само веднъж за превишена скорост :D
и тогава се оказа познат полицай и ме пусна ,
Нещо без което не мога е анти-радара :D

Събота, 23.02.2008 г. 01:38 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Радарите,от които може да те спаси това устройство...вече нямат живи съученици и не могат да се срещнат дори по патрулките из селата.Сега са подвижни.Ченгето си харесва една кола,движеща се по-бързо от колоната,насочва към колата и те "застрелва".Т.е. към момента,към който твоя радардетектор изпищи,вече е късно...

Така,че смисъл имаше.Тези времена обаче...минаха.

Събота, 23.02.2008 г. 01:48 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз си мисля , че когато полицай "стреля" по друга кола намираща се на километър , километър и триста метра напред , точно тогава е момента в който моето радарче изписуква и аз връщам газта .
Наистина е старо ама все ми се струва , че си работи и има широк обхват от честоти .
Абе както и да е , на тая кола още не съм си играл да го слагам , седи горе в нас събира прах :mrgreen:

Събота, 23.02.2008 г. 12:12 ч.
Профил
Боби Диван
Аватар

Automobile: ?
Мнение 
А аз как например мога да си инсталирам радар детектор на Вартбурга,Гошо?

Събота, 23.02.2008 г. 12:16 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Всички нови радарчета са с извод 12 V , като тоя за запалката . Варца обаче няма такава , така че си купуваш радарче режеш му буксата и връзваш кабелите директно към ключа , така че като дадеш на контакт то да си работи.

Събота, 23.02.2008 г. 12:27 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Варела има един контакт за допълнителна лампа....стои под таблото,от ляво на колонката.Проблемът е,че тази връзка не се прекъсва от ключа.Постоянно има напрежение там.

Неделя, 24.02.2008 г. 00:15 ч.
Профил ICQ
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Е де, ние знаем що е то реле и има ли то почва у нас :P

Неделя, 24.02.2008 г. 01:37 ч.
Профил
Кара Wartburg 20 години.

Мнение 
Аз имам от години. опхвата му е от околовръстното идвайки от Богоров започва да писка включения радар на караулката на разклона за Кремиковци. Сега се изгяволиха катаджиите и включват радара на около 200 метра и докато намалиш си вичи засечен. За градско има копче, което изключва засичане на сателитни чинии и от камери на бензиностанции също пищи. Звука от тези смущения е по различен от радар, по дрезгав е. При приближаване първо писка малко и се увеличава с приближаване. Има копче за намаляване на звука.

Неделя, 24.02.2008 г. 16:34 ч.
Профил

Мнение 
Човек и добре да пътува по пътищата, и компанията му да е приятна, и музиката да му е по душа, и времето да е хубаво, и т.н. ... не трябва да блее, а да наблюдава и другите участници в движението.

Макар че някои от надутите пуяци с нови мощни коли си пазят лостчето на светлинния клаксон да не се изтърка, повечето от насрещното движение предупреждават за катаджии. Освен това като си пътувал няколко пъти по даден маршрут, трябва да си голям заплес, за да не запомниш къде горе-долу дебнат.

Това горе беше за насрещното движение. Когато много бързам, винаги разчитам на тях. Също така трябва да се наблюдават и тия пред тебе. Видиш ли някой далеч напред да му светнат стоповете без видима причина - очаквай катаджия.

Е, ако си сам на пътя, понякога няма спасение. По-миналото лято ме спряха някъде между Телиш и Дъбниците.Огромна плавна дъга на пътя без видимост в далечината.
"-Защо ме спирате?"
"-За превишена скорост.Караш с 90. Ще трябва да пишем акт"
"-Ами пишете."

Още не съм го плащал и не мисля и да ходя в общината. Ако знаете колко глоби с фиш съм разписал и под колко актове съм се подписал(с възражения, естествено - дори и за това, че са се скрили и не съм ги видял), на някои може да им стане лошо. Но на катаджия пари не съм давал през живота си, няма и да дам!

Неделя, 24.02.2008 г. 21:57 ч.
Профил
Вехт трабантист
Аватар

Мнение 
Аз на Мондеото съм с този по-долу CobraXRS9600 и много пъти ме е спасявал.
Над 90% от радарите в БГ са ТР4 и работят на т.н. Х банд-10.525 Ghz.
Изображение
Ето ТУК ще намериш много полезно инфо,по-точно във форума.

Понеделник, 25.02.2008 г. 01:32 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
TTT написа:
............Още не съм го плащал и не мисля и да ходя в общината. Ако знаете колко глоби с фиш съм разписал и под колко актове съм се подписал.........

Между другото тая анархия вече приключи. Не си ли платиш акта до месец , оставаш без книжка :mrgreen:

По темата за радарите - в града никой не примигва с фарове по обясними причини :D

Понеделник, 25.02.2008 г. 09:17 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща