Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Пътуване в чужбина 
Автор Съобщение
Начинаещ
Аватар

Automobile: Трабант
Мнение Пътуване в чужбина
Здравейте "колеги". Имам следното питане. Какво мислите за пътуване с Трабанта до Англия?
Поканиха ни на сватба на приятели. Порастърсих се и установих, че е почти равностойно като пари пътуване с кола и със самолет. Аз лично предпочитам да пътуваме с кола(аз, жената и детето), вс епак да видим "малко свят"(със самолет само облаци ще гледаме).
Та искам съвет - какви документи са необходими за този трип? И изобщо какво ви е мнението за 3000 километра с Траби?

Другият ми вариант е кола под наем. Щото аз друга кола освен малък Тошко нямам.

Неделя, 21.04.2013 г. 21:40 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение Re: Пътуване в чужбина
Смелостта ,дори да го обмисляш като вариант е за уважение.При всички случаи ,ако осъществиш такова пътуване ,трябва да пишеш във форума със снимков материал.Не казвам че е невъзможно ,но ще си е приключение ,от където и да го погледнеш.Има много неизвестни ,за да се прецени разумен ли е риска-Състояние на МПС-то ,твоите умения да се справяш с неочаквани аварии,Детето -на каква възраст е.Жена ти търпи ли на несгоди ...

Неделя, 21.04.2013 г. 22:25 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Пътуването със самолет е по-евтино. Билетите с Wizzair/Ryanair са 100-200лв в едната посока. С колата имаш бензин, нощувки, тол такси.

Иначе шанса Трабант-а да фейлне са горе-долу колкото повечето 10-15-20 годишни кошници, които караме, при добра поддръжка е въпрос на късмет. Изживяването с гаранция ще е уникално, но не мисли че ще е по-евтино или по-лесно от самолет.

Неделя, 21.04.2013 г. 23:19 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Не се занимавай с глупости, а си хващай самолета. Ще спестиш пари, нерви и дискомфорт.

Неделя, 21.04.2013 г. 23:44 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Automobile: Трабант
и все пак, ако може някой да помогне с адеквстни цени на автомобили за пътуване изън граница,.
Тошко е перфектно състояние, но не знам какви документи са му/ми нужни. мисля, че твърдението че е абсърдно е глупаво. навремето хората са пътували с такива коли и е било доста романтично, колкото и абсурдно да изглежда това - 2013-а с двутактов автомобил. разстояниято са същите.
наистина ви моля за обектисни съвети и мнения
fraxinus написа:
Смелостта ,дори да го обмисляш като вариант е за уважение.При всички случаи ,ако осъществиш такова пътуване ,трябва да пишеш във форума със снимков материал.Не казвам че е невъзможно ,но ще си е приключение ,от където и да го погледнеш.Има много неизвестни ,за да се прецени разумен ли е риска-Състояние на МПС-то ,твоите умения да се справяш с неочаквани аварии,Детето -на каква възраст е.Жена ти търпи ли на несгоди ...

такива мнения могат само да ме надъхат, но не и да ме окуражът. аз съм си достатъчно надъхан да тръгна с Тошко, но кураж не ми стига

Вторник, 23.04.2013 г. 03:34 ч.
Профил WWW
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
С която и кола да тръгнеш, ако се качиш в самолет ще е в пъти по-евтино, по-бързо, по-лесно.

Преди месец някъде едни чехи завършиха обиколка на Южна Америка - 20 000 км.
Преди това в Африка - 15 000 км.
Преди тях една банда от Унгария до Китай, дето за пръв път виждаха Трабант.
Вие човека за 6 хил. км по перфектни пътища в Европа го изкарахте, че не е фен.

Много пари при пътуване с кола заминават във винетки, такси за магистрали, нощувки и прочие - това знам аз, кажи речи колкото за бензина. А при Трабанта имаш и масло освен бензина. Така, че ще хубаво предварително да знаеш откъде минаваш и къде ще нощуваш.
Траби трябва да е ... хайде не перфектен, но добре обслужен и с мотор, който да не трака.
Колелата да не задържат и охлаждането на мотора да е на 6. И да имаш познания какво да правиш, ако стане някой фал. ... тогава ти трябват пари и желание - по мои груби сметки около 1050 лв. за бензин и 110 лв за масло. при 2.50 цена на литър и разход 7/100 и 13 лв. бутилката масло - това за 6 000 км. Винетки и нощувки са отделно.

Не знам колко желание имат жената и детето. С тях и багажите ставаш доста тежък. А това рефлектира на скоростта, която ще можеш да подържаш и разхода. За комфорта на пътуване няма смисъл да го коментирам.
Хората едно време са ходили - да, но не са имали друг избор на транспорт.

И аз те поздравявам за ентусиазма, повечето тук ни е страх да си караме колите. :)

п.с.
Разучи за вариант, в който се качваш с колата на влак или ферибот и се возиш до някъде, после слизаш и продължаваш.

Вторник, 23.04.2013 г. 10:02 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Разхода ако караш нормално (80-90) може би ще ти е около 5/100 + масло. Винетки и тол такси може да видиш примерно тук - http://www.vinetki.eu/. По спомени на всяко влизане в магистралната мрежа си заминават 5-10 евро. Пресметни и нощувки, предполагам не мислите да спите в колата или на палатка - примерно тук http://www.tripadvisor.com/. Под 20 евро на стая надали има нещо изобщо.

Иначе съм ходил няколко пъти с кола на дълъг път. Готино е че минаваш през доста градове. но с това се изчерпва всичко - романтиката си заминава след първите 7-8ч каране. С Трабант може би е яко заради самото постижение.

Също трябва да проучиш въпроса с части и сервизи. За западните коли е скъпо, но поне има, незнам за Трабант как стои въпроса... Най-добре говори с Орлича, той е човека за такива пътувания :)

Вторник, 23.04.2013 г. 11:10 ч.
Профил
Кандидат-фен

Някога източногерманците обикаляха цяла източна Европа с трабанти, но навсякъде имаше сервизи и магазини за авточасти за тях. Пък и колите бяха нови. А сега ако скъсаш един ремък или каквото и да е дребно- къде ще го търсиш... :? Не че 3000 км. са кой знае какво. И тук си ги минал за 2 месеца примерно. Но няколко дни нон стоп в него с жена и дете не си е работа.

Вторник, 23.04.2013 г. 18:32 ч.
Профил
Начинаещ

I appreciate all the posts in this forum... thanks everyone... Have a good day.

Събота, 06.07.2013 г. 09:06 ч.
Профил
.
Аватар

Прикачени файлове:
Клипборд01 2.jpg
Клипборд01 2.jpg [ 144.47 KiB | Прегледано 16179 пъти ]

От София до Лондон е 2485 км,ако поддържаш средна ! скорост 103 км /ч /това значи ,че на места трябва да караш с 130 км/ч/
ще имаш 24 ч 13 мин.път +5ч 30 мин почивка = 29 ч 43 м.
Ще ти трябва 186.4 литра гориво по 1.5 Е =278.6 Е ,не броим маслото и това е при 7.5 л /100 км разход гориво.

В техническите данни за Трабант пише ,че разхода на гориво е от 7-9 л /100 ,в зависимост от начина на шофиране и това което пишат някои ,че разхода е 5/100 не е вярно.

Отделно преди мен са написани за такси,нощувки и др,а освен това само с тези предвидени тук 5ч .30 мин почивка е твърде малка,да не говорим за детето.
Аз 27 часа пътувах от Киото до София със самолет ,престой 3ч. 30 мин . и когато слезнах бях като утрепан,а вие как ще се чувствате незнам.

И други са писали,че вече части и сервизи за тези коли са твърде малко,каквото и да вземеш като резервна част,не е сигурно ,че то ще се повреди.

Послушай съветите и на другите: ползвай самолет !

[Изображение

Събота, 06.07.2013 г. 20:40 ч.
Профил ICQ
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
Хора не разубеждавайте човека просто се интересува от процедурата документи такси итн. :evil:
Аз също не бих се поколебал да тръгна с мойто траби но вече въпрос на средства мамка му иначе друго не ме спира! [smilie=2beers]

Събота, 06.07.2013 г. 21:23 ч.
Профил
Пърпоранчо
Аватар

Automobile: Върви пеша
viewtopic.php?f=30&t=3876 :D

www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/