Автор |
Съобщение |
mr.smile
Начинаещ
Регистриран на: Неделя, 22.03.2009 г. 17:10 ч. Мнения: 20 Местоположение: Варна
Automobile: Трабант
|
 Пътуване в чужбина
Здравейте "колеги". Имам следното питане. Какво мислите за пътуване с Трабанта до Англия? Поканиха ни на сватба на приятели. Порастърсих се и установих, че е почти равностойно като пари пътуване с кола и със самолет. Аз лично предпочитам да пътуваме с кола(аз, жената и детето), вс епак да видим "малко свят"(със самолет само облаци ще гледаме). Та искам съвет - какви документи са необходими за този трип? И изобщо какво ви е мнението за 3000 километра с Траби?
Другият ми вариант е кола под наем. Щото аз друга кола освен малък Тошко нямам.
_________________ Имам мечта...
|
Неделя, 21.04.2013 г. 21:40 ч. |
|
 |
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
 Re: Пътуване в чужбина
Смелостта ,дори да го обмисляш като вариант е за уважение.При всички случаи ,ако осъществиш такова пътуване ,трябва да пишеш във форума със снимков материал.Не казвам че е невъзможно ,но ще си е приключение ,от където и да го погледнеш.Има много неизвестни ,за да се прецени разумен ли е риска-Състояние на МПС-то ,твоите умения да се справяш с неочаквани аварии,Детето -на каква възраст е.Жена ти търпи ли на несгоди ...
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Неделя, 21.04.2013 г. 22:25 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Пътуването със самолет е по-евтино. Билетите с Wizzair/Ryanair са 100-200лв в едната посока. С колата имаш бензин, нощувки, тол такси.
Иначе шанса Трабант-а да фейлне са горе-долу колкото повечето 10-15-20 годишни кошници, които караме, при добра поддръжка е въпрос на късмет. Изживяването с гаранция ще е уникално, но не мисли че ще е по-евтино или по-лесно от самолет.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Неделя, 21.04.2013 г. 23:19 ч. |
|
 |
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Не се занимавай с глупости, а си хващай самолета. Ще спестиш пари, нерви и дискомфорт.
|
Неделя, 21.04.2013 г. 23:44 ч. |
|
 |
mr.smile
Начинаещ
Регистриран на: Неделя, 22.03.2009 г. 17:10 ч. Мнения: 20 Местоположение: Варна
Automobile: Трабант
|
и все пак, ако може някой да помогне с адеквстни цени на автомобили за пътуване изън граница,. Тошко е перфектно състояние, но не знам какви документи са му/ми нужни. мисля, че твърдението че е абсърдно е глупаво. навремето хората са пътували с такива коли и е било доста романтично, колкото и абсурдно да изглежда това - 2013-а с двутактов автомобил. разстояниято са същите. наистина ви моля за обектисни съвети и мнения такива мнения могат само да ме надъхат, но не и да ме окуражът. аз съм си достатъчно надъхан да тръгна с Тошко, но кураж не ми стига
_________________ Имам мечта...
|
Вторник, 23.04.2013 г. 03:34 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
С която и кола да тръгнеш, ако се качиш в самолет ще е в пъти по-евтино, по-бързо, по-лесно. Преди месец някъде едни чехи завършиха обиколка на Южна Америка - 20 000 км. Преди това в Африка - 15 000 км. Преди тях една банда от Унгария до Китай, дето за пръв път виждаха Трабант. Вие човека за 6 хил. км по перфектни пътища в Европа го изкарахте, че не е фен. Много пари при пътуване с кола заминават във винетки, такси за магистрали, нощувки и прочие - това знам аз, кажи речи колкото за бензина. А при Трабанта имаш и масло освен бензина. Така, че ще хубаво предварително да знаеш откъде минаваш и къде ще нощуваш. Траби трябва да е ... хайде не перфектен, но добре обслужен и с мотор, който да не трака. Колелата да не задържат и охлаждането на мотора да е на 6. И да имаш познания какво да правиш, ако стане някой фал. ... тогава ти трябват пари и желание - по мои груби сметки около 1050 лв. за бензин и 110 лв за масло. при 2.50 цена на литър и разход 7/100 и 13 лв. бутилката масло - това за 6 000 км. Винетки и нощувки са отделно. Не знам колко желание имат жената и детето. С тях и багажите ставаш доста тежък. А това рефлектира на скоростта, която ще можеш да подържаш и разхода. За комфорта на пътуване няма смисъл да го коментирам. Хората едно време са ходили - да, но не са имали друг избор на транспорт. И аз те поздравявам за ентусиазма, повечето тук ни е страх да си караме колите. п.с. Разучи за вариант, в който се качваш с колата на влак или ферибот и се возиш до някъде, после слизаш и продължаваш.
|
Вторник, 23.04.2013 г. 10:02 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Разхода ако караш нормално (80-90) може би ще ти е около 5/100 + масло. Винетки и тол такси може да видиш примерно тук - http://www.vinetki.eu/. По спомени на всяко влизане в магистралната мрежа си заминават 5-10 евро. Пресметни и нощувки, предполагам не мислите да спите в колата или на палатка - примерно тук http://www.tripadvisor.com/. Под 20 евро на стая надали има нещо изобщо. Иначе съм ходил няколко пъти с кола на дълъг път. Готино е че минаваш през доста градове. но с това се изчерпва всичко - романтиката си заминава след първите 7-8ч каране. С Трабант може би е яко заради самото постижение. Също трябва да проучиш въпроса с части и сервизи. За западните коли е скъпо, но поне има, незнам за Трабант как стои въпроса... Най-добре говори с Орлича, той е човека за такива пътувания 
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 23.04.2013 г. 11:10 ч. |
|
 |
Оги
Кандидат-фен
|
Някога източногерманците обикаляха цяла източна Европа с трабанти, но навсякъде имаше сервизи и магазини за авточасти за тях. Пък и колите бяха нови. А сега ако скъсаш един ремък или каквото и да е дребно- къде ще го търсиш...  Не че 3000 км. са кой знае какво. И тук си ги минал за 2 месеца примерно. Но няколко дни нон стоп в него с жена и дете не си е работа.
|
Вторник, 23.04.2013 г. 18:32 ч. |
|
 |
kaiyara
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 06.07.2013 г. 08:58 ч. Мнения: 1 Местоположение: united staes
|
I appreciate all the posts in this forum... thanks everyone... Have a good day.
_________________ envision web hosting coupons envision web hosting coupons leather4sure - motorcycle jackets for men leather4sure - motorcycle jackets for men
|
Събота, 06.07.2013 г. 09:06 ч. |
|
 |
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
От София до Лондон е 2485 км,ако поддържаш средна ! скорост 103 км /ч /това значи ,че на места трябва да караш с 130 км/ч/ ще имаш 24 ч 13 мин.път +5ч 30 мин почивка = 29 ч 43 м. Ще ти трябва 186.4 литра гориво по 1.5 Е =278.6 Е ,не броим маслото и това е при 7.5 л /100 км разход гориво. В техническите данни за Трабант пише ,че разхода на гориво е от 7-9 л /100 ,в зависимост от начина на шофиране и това което пишат някои ,че разхода е 5/100 не е вярно. Отделно преди мен са написани за такси,нощувки и др,а освен това само с тези предвидени тук 5ч .30 мин почивка е твърде малка,да не говорим за детето. Аз 27 часа пътувах от Киото до София със самолет ,престой 3ч. 30 мин . и когато слезнах бях като утрепан,а вие как ще се чувствате незнам. И други са писали,че вече части и сервизи за тези коли са твърде малко,каквото и да вземеш като резервна част,не е сигурно ,че то ще се повреди. Послушай съветите и на другите: ползвай самолет !
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Събота, 06.07.2013 г. 20:40 ч. |
|
 |
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Хора не разубеждавайте човека просто се интересува от процедурата документи такси итн. Аз също не бих се поколебал да тръгна с мойто траби но вече въпрос на средства мамка му иначе друго не ме спира! ![2beers [smilie=2beers]](./images/smilies/2beers.gif)
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Събота, 06.07.2013 г. 21:23 ч. |
|
 |
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
|
Сряда, 10.07.2013 г. 20:25 ч. |
|
|