Автор |
Съобщение |
trabant maniac
IFA boss
Регистриран на: Събота, 14.06.2008 г. 23:29 ч. Мнения: 258 Местоположение: Sofia
Automobile: 601 S de luxe
|
 Безумието на пътя
Здравейте.Днес за пореден път загина млад човек докога ще търпим да умират невинни хора на пътя заради безумието на някои шофьори.Вече в почти всяко семейство има пострадал от катастрофа докога ще търпим да умират невинни.Трябва да се въведат строги мерки за решаване на проблема и намаляване на убитите на пътя.Който причини смърт на 1 или повече лица доживотна присъда без да може адвоката да го спаси.Който се качи пил в колата да кара и причини катастрофа или бъде хванат на пътя най-малко 6 или повече месеца затвор.Само така ще има справедливост и намяляване на убитите.Дано въпреки загубата на живота си този млад човек да доведе до промяна на закона.Жалко че за пореден път един невинен човески живот е отнет.Мойте най-изскрени съболезнования на семейството на детето.Ето и линк към новината.Нека се замислим всеки път когато седнем зад волана. http://dnes.dir.bg/2009/12/11/news55329 ... #sepultura
_________________ Trabant forefer
|
Петък, 11.12.2009 г. 22:17 ч. |
|
 |
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
 Re: Безумието на пътя
Абсолютна нетърпимост от обществото, разяснителни кампании по предприятията, училищата, улиците(както рекламните пана), навсякъде трябва да достигне посланието. Ако нашите фирми са сериозни и искат да покажат гражданска зрелост - едно разпечатване и разпространение на диплянки не струва милиони. Много работа с децата и техните родители от учителите в училищата и детските градини. Не е случайна приказката "Кмета, попа и даскала". Това е нашата традиция и тя трябва да се спазва. Разпечатване на стикери за залепяне на предното/задното стъкло с примерен текст: "Аз спирам на пешеходната пътека и уважавам моите съграждани и децата"(ние можем да си направим такъв призив и да си ги залепим на колите - така показваме на останалите хора, че може да сме малки, но уважаваме закона и съгражданите си). Крути мерки от страна на контролните органи - да няма милост към такива нарушения, особено в населените места, което е непростимо. Затова западняците спазват законите навсякъде по света по един и същ начин. Защото са наблюдавани и усещат натиска на обществото. Така ще стане и у нас с нетърпимост, защото не сме толкова богати да си губим децата, отглеждани с много любов, по такъв нелеп начин. Няма милост и не трябва да има.
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
Последна промяна филип3 на Неделя, 13.12.2009 г. 23:55 ч., променена общо 2 пъти
|
Петък, 11.12.2009 г. 22:36 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Не съм чел винмателно статистиките но ми се струва че блъснатите пешеходци от неспиране на пътека са много по-малко от тези, които са пресичали на безумни места без да се огледат.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 11.12.2009 г. 22:52 ч. |
|
 |
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Мен с колата се опитват да ме прегазят, хем е 5+ метров параход, тежащ близо тон и половина, та какво остава за едно 6 годишно дете, което може и да не разбере, че го е ударил, ако не го види... Всеки бърза на някъде, но повечето незнаят накъде, още по-малко - как! Жалка картинка... 
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Събота, 12.12.2009 г. 02:11 ч. |
|
 |
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Да де....ама бързаш по пътя. Нищо лошо, както и няма лошо пешеходец да си тича по тротоара. Ама като започнат едни безумни пресичания въпреки че виждат идващите коли... Макар че какво да очакваш - повечето шофьори не познават закона за движение, какво остава за пешеходците.
|
Събота, 12.12.2009 г. 02:47 ч. |
|
 |
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Друго имам впредвид. Не е проблема в това да бързаш, а в това как го правиш! Начина определено не е карайки покрай малки деца с 80км/ч+. Тогава (както в случая) шанса да стигнеш бавно е доста голям и освен това може да си навлечеш куп неприятности (отново както в случая)....
|
Събота, 12.12.2009 г. 03:07 ч. |
|
 |
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
"Децата Нямат Спирачки" Ходи обвинявай 6годишно дете че е пресякло неправилно.Тук отговорността носи шофьора.Спор няма. Но дали друг няма вина? Спомням си как във първи-втори клас дойде един чичко около на около 50 да ни води безопасност. Че той почна:"Вие сте хубави деца , жалко ще е утре гумите на някой камион да ви премажат главиците и да ви изсипят накрая един самосвал пръст.Виждал съм как главата на момиченце хвърчи на ляво а чантата надясно..." И целия час ни говори с подробности за смачкани деца и смърт.Беше преди 20г но още си го спомням.Сигурно ще го помня докато съм жив.После бяхме шокирани никой не ни беше говорил така досега.Но всеки започна да се оглежда внимателно.Може психиката ни да беше затормозена ,но бяхме живи.
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Събота, 12.12.2009 г. 10:11 ч. |
|
 |
Torsi
Знайко
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:23 ч. Мнения: 176 Местоположение: София/Дания
|
Спор има, и то голям...Не винаги шофьора е виновен.Имам един близък който щеше да блъсно едно 3 годишно, само защото загубената му майка го беше зарязала и се пушеше цигара и пиеше кафе отстрани на лафче с някаква си... Малкото от къде да знае че колите са страшни..КАкто имаше спряли коли и изведнъж измежду тях изкача малкото..Колата тогава спря на сантиметри от лицето му а то дори и не разбра...После тоя познат така я нашамари майката.....Да и дойде ъкъла..Просто немърливоста на много млади родители е честа причина за смъртта на деца на пътя, не е задължително шофьорите да са виновни. А относно темата- трябва да има гражданско общество което да контрира такова поведение, а и по-добра пътна инфраструктура и култура..Всеки да си знае мястото.. Тук при мен, в Дания, дори и в 2 през нощта, като свети червено, на едно малко кръстовище, всички си стоят, никой не пресича..Няма такива глупави изпълнения като в БГ..И затова и пешеходци не загиват толкова.. Аз никога няма да забравя как в софия, пред английската гимназия щях да блъсна трима...Просто в тъмното те бяха невидими..видях ги чак в последния момент.Бях с трабанта...От тогава в софия карам само на дълги...те на трабанта дългите са по-слаби от на нормална кола късите...Просто имаме уникално ниска култура на пътя...
|
Събота, 12.12.2009 г. 19:29 ч. |
|
 |
theultimate
|
Торси, фаровете на трабанта не са толкова слаби, при правилно регулиране светят чудесно, замери напрежението, което се подава на крушките, може да имаш нужда от релета.
Та по темата. Едно време в даскало ни учиха на безопасност на движението. Нашите винаги са ме учили как се пресича. От както се помня се возя редовно на кола и съм виждал всякакви безумия. Повечето от сегашните млади родители имат много ниска култура на пътя. Пресичат както дойде, не си наблюдават децата. Безумие е да си пуснеш детето да играе по улицата. Няма начин - дори с 50 да караш като ти скочи под гумите няма спиране. Тия закони за жилищни зони са безсмислени. В София поне малките улици са толкова разбити, че рядко някой кара с 50. Просто за управниците е по-лесно да кажат виновна е скоростта, отколкото че обществото ни е малоумно и не си пази децата.
|
Събота, 12.12.2009 г. 19:46 ч. |
|
 |
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
Подкрепям горните колеги ( с изключение на Fraxinus за неуместният пример и грозното послание) и да спомена, че правилата за движение ги учехме още от училище - водеха ни на курсове и там си спомням освен поведението на светофарите и как се кара колело - на какво разстояние от тротоара вдясно; правеха се проби да се движи велосипедиста по права линия между две такива бели ленти; даване на предимство на пешеходец и на кола на кръстовище; подаване на сигнал (ръка), че завивам в дадената посока; имаше училищни конкурси в двора с награди за велосипедисти; примерът на възрастните е особено важен - да показват как да се минава по пешеходните пътеки. И разбира се примерът на водачите на МПС- да спират на означените места за пешеходци, защото така показват добър пример и възпитават околните около себе си. В онези години (80-те) нямаше и толкова автомобили и такива задръствания бяха непознати. Имаше спокойствие и тишина в градовете. Това е ключът към прогреса. В Германия никой не бърза, не се превишава скоростта в населено място (има много камери и радари), има изкуствени ограничители на скоростта- самите улици (не говоря за главните) са на места изкуствено изкривени, за да принуди водача да намалява скоростта. Бабуните и легналите полицаи ги има също, но самите германци не си позволяват волности - само на по-дългите обезопасени отсечки. Не знаете какво удоволствие е да гледаш концентрирани и внимателни шофьори. Никой не бърза за никъде. В жилищните квартали се кара с максимум 30км/ч. и никой не му идва и на ум да ги превиши. Дори и да стъпи пешеходец на пътното платно - водача веднага намалява с опцията да спре. Няма изключения! Повечето пешаци спазват правилата и пресича на означените места, но в квартала хората се отпускат и не е толкова строго. Най-приятно впечетление ми направи, че предприятията и логистични центрове са извън града, което отбременява трафикът неимоверно много и през деня коли почти не се виждат в града.
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
Последна промяна филип3 на Неделя, 13.12.2009 г. 23:58 ч., променена общо 2 пъти
|
Неделя, 13.12.2009 г. 00:19 ч. |
|
 |
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Шофьора може да е невинен като агънце има ли блъснат чове,хеле дете няма съд дето да го оправдае.Просто такива са практиките.Не казвам че е правилно.Тъй че трябва да се внимава.Много ме е страх от децата на пътя.И от бабите.Те са може би по опасни...
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Неделя, 13.12.2009 г. 00:47 ч. |
|
 |
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Непряко свързано: http://forum.portal.bg/index.php?showtopic=187Иначе - тоя елемент (не мога да го нарека човек или индивид) си е баш за кауша - доколкото подочух от други медии, се е движел с 80. В село. Не в града, на широките булеварди, а в село. Приказките от типа "то детето може да е било без надзор" не го оправдават ни най малко - щом се е качил в кола, трябва да може да предположи, че на пешеходната пътека до селското училище може да изскочи дете. Така че там трябва да мине с 30. А дали и как - моето мнение е че НЯМА. Точно така: няма да се оправим. Никакви кампании няма да ни вкарат в правилата. Камери не могат да се сложат навсякъде, и точно където няма камери ще има изцепки. Евентуално решение би било да се сложат яко бабуни, ама това е мярка спрямо нас, с по-обикновените коли. Оня с X5 или с GL420D го боли щвепса - бил съм в подобен рейс, докато прелита бабуна с 60. Така че, джентълмен ефендилер, слезте на земята. Колкото и справедлив да е гневът ви, нещата, поне в обозримо бъдеще, няма да се променят.
_________________ Hard to the core !
|
Неделя, 13.12.2009 г. 01:03 ч. |
|
 |
Teo
Ентусиаст
|
|
Неделя, 13.12.2009 г. 01:12 ч. |
|
 |
trabant maniac
IFA boss
Регистриран на: Събота, 14.06.2008 г. 23:29 ч. Мнения: 258 Местоположение: Sofia
Automobile: 601 S de luxe
|
Здравейте.Видях вчера в новините репортаж за катастрофата на бившия депутат.И смятам че той е виновен доколкото разбрах не е бил добре със сърцето и му прилошло и затова станала катастрофата.Ако наистина е имал здравословни проблеми защо сяда зад волана а не помоли някой да го кара.Ако пак е изспреварил неправилно заслужава доживот защото е отнел живота на невинен човек.Каквото като кара ауди да не е господар на пътя неможе да се рискува въпреки че караш мощна кола трябва да се съобразяваш с останалите на пътя не си на писта или на състезание.Дано се изясни причината за катастрофата и да си получи заслуженото.Само доживотна присъда заслужава.Моите съболезнования на семейството на човека с москвича.Лощото в случая че умира невинен а виновника е спасен от въздушните възглавници на скъпата си кола.Трябва да се спре тази безумна война на пътя не трябва да се проявява никаква милост към виновните в катасрофи и нарушителите на пътя.
_________________ Trabant forefer
|
Неделя, 13.12.2009 г. 11:29 ч. |
|
 |
бобо
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 22:56 ч. Мнения: 53 Местоположение: Огняново,Благоевград
|
Ето едно показателно видео за манталитета ни на пътя: http://vbox7.com/play:0a09cbf2Ако имате време го гледайте цялото.Ако нямате гледайте го поне до половината.Ще видите записи от камерите в София от които си личи малоумието на пешеходците.После ще видите и малоумието и наивността на един бакшиш.Интересно е гледайте го и тогава ми кажете кога ще се оправим.Май няма да е скоро според мен.Поне с тези глоби.Начинът за мен е друг.Правят заплатките на КАТ-аджиите 1000-1500 лв.Това може да стане с глобите,които сега събират защото има ръст на събираемостта и това не може да се отрече.След като им вдигнат заплатите и направят глобите още по-солени към 1000 минимум за шофиране в пияно състояние нещата ще изглеждат друго яче.Оня вече с Х 5 няма да може толкова лесно да пробутва рушвети на полицаите и ще се реди на опашката в банката да си палти глобата.Друг е въпроса ,че няма да може да си кара и колата ако пък приложим гръцкия модел,сиреч да му я приберат за определен период от време, за който книжката също ще бъде на трупчета.
|
Вторник, 15.12.2009 г. 03:03 ч. |
|
|