Страстта от нощното шофиране
Автор |
Съобщение |
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Страстта от нощното шофиране
Взех книжка през 2007 г. ,но едва след като си купих Комбито ,имах удоволствието да седна зад волан.В началото се плашех като всеки новак.Често се пробвах да карам нощем с мисълта,че няма сериозен трафик и грешките които допусна(като напр. гасене по светофари)няма да ядосат никого.Не след дълго в мен се зароди една...как да го нарека по-точно любов или мания от нощното шофиране. Изпитвам голяма радост и силно нетърпение когато разбера,че трябва да се пътува нощем.Пътя до село е приблизително 20-25 км.Сам си на пътя,чуваш двигателя(на мене лично ми харесва звука на Трабанта) и вятъра.Спирам на някоя отбивка или извън банкета-гледам градчето ни,звездите и всичко което прави нощта нощ.Сега когато сме на прага на зимата си е пълна лудост да си със отворени прозорци и да се радваш на студддддда...С голямо любопитсво очаквам да видя коментарите дали има хора като мен? Забележка:Не съм нарушавал правилника и/или застрашавал човешки живот със шофирането си в малките часове на ноща
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Четвъртък, 22.10.2009 г. 19:02 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Страстта от нощното шофиране
Аз из София предпочитам да си върша работата тип "да отида до някой да взема нешо" нощем. Няма трафик, караш спокойно с постоянна скорост. Пък и ксенони имам вече и е като ден Кофти момента е, че е пълно с куки, които спират безпричинно, както и разни пияни шофьори. Иначе редовно пътувам рано (към 5) сутрин като се прибирам от село към София.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Четвъртък, 22.10.2009 г. 19:29 ч. |
|
|
Reiko
Wing Tsun Fighter
Регистриран на: Понеделник, 19.01.2009 г. 17:15 ч. Мнения: 225 Местоположение: Пловдив
|
Ooooo вечер е страшно готино. Дали ще караш или ще се возиш просто спокойствието е уникално. Чуваш си мотора върви ти тихичко музиката... Просто уникално.
_________________ Нормалните хора вярват, че ако нещо не работи, значи не е направено добре. Инженерите вярват, че ако нещо не работи, просто още не е довършено.
|
Четвъртък, 22.10.2009 г. 20:34 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Има, има... Силно се надявам да не си се изциганил и да си сложил и лупи...
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Четвъртък, 22.10.2009 г. 20:40 ч. |
|
|
Bat_Ilko
Долен и зъл ентусиаст
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 14:26 ч. Мнения: 227 Местоположение: Стара Загора
|
Тая страст и аз я имам. От време навреме като си тръгна за вкъщи и не ми се прибира, а вече е след 11 ходя да покарам. Харесвам си някой път нагоре из селата, дето няма кой да те напсува и карам докато ми писне или пътят стане твърде лош, за да ми е готино. Карам си бавничко, музиката едвам се чува и си мисля мои си неща. Това са единствените моменти, когато наистина можеш да се oсамотиш и да мислиш без никой да те прекъсва. С тия телефони вече и в тоалетната не си сам. Обичам да карам лятото из планината нощем. Когато съм на обект някъде в планински район и не съм твърде уморен обикалям по безлюдните пътчета наоколо само за да покарам без трафик и без никой наоколо. Невероятно отпускащо е и всичката умора ми минава. Общо взето всеки, който не обича тълпите харесва нощното каране. Един съвет – като минавате през заспало село към 1-2 часа включвайте къси светлини. На никой не му е приятно да му светнат в стаята по време на най-хубавия сън. И се пазете от пияници, дето се прибират от запой на село, че са си таковали мамата.
_________________ http://www.vbox7.com/play:b720d575
|
Четвъртък, 22.10.2009 г. 23:31 ч. |
|
|
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Така е.Не харесвам върволиците и градския стрес...че кой ги обича?
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Петък, 23.10.2009 г. 22:13 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
Друго си е да сваляш мацки в задръстванията... А иначе ектремното шофиране за мен е нощем по шипка
Четвъртък, 29.10.2009 г. 05:28 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
|
Четвъртък, 29.10.2009 г. 16:37 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
Тихо ся... поне промоция ни предложиха
Четвъртък, 29.10.2009 г. 21:42 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
|
Ама не и брак
|
Петък, 30.10.2009 г. 00:09 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Вечер е оферта да се кара спокойно - за спортно каране не става. Като има полицаи навсякъде и няма трафик не е много трудно да те спрат. Спорта се прави рано сутрин
|
Петък, 30.10.2009 г. 00:36 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
|
Мен как така не ме спират...за 20 000 + км от Март до сега ме спряха 1 път и то рутинно - без нарушение!? Номера е да гледаш за табелките "Радар" извън града, а в града да назубриш къде стоят
|
Петък, 30.10.2009 г. 00:37 ч. |
|
|
theultimate
|
Мисля, че стана въпрос в друга тема - много пъти съм виждал полицаи на места където няма знак радар. Нека ти напишат акт за 140 на 90 и да ти вземат книжката , пък после ходи обяснявай в съда къде и как са те спрели.
|
Петък, 30.10.2009 г. 00:43 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
|
Абе друго си е по нощните улици на леко навалял сняг да си дрифтиш
Петък, 30.10.2009 г. 03:09 ч. |
|
|
IFA_Racing_Team__DDR