Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
водороден генератор за автомобил 
Автор Съобщение
Мисли си че знае всичко
Аватар

Мнение водороден генератор за автомобил
http://auction.bg/item.php?id=167570 това дали е поредната измама или е реалност.

Четвъртък, 11.12.2008 г. 15:54 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение Re: водороден генератор за автомобил
"...отдeлянe на БEЗПЛАТНА СВОБОДНА EНEРГИЯ от ФИЗИЧEСКИЯ ВАКУУМ..."

[smilie=roflhfm] :mehehehehe: [smilie=thumbsup] [smilie=roflhfm] [smilie=roflhfm] [smilie=roflhfm] [smilie=roflhfm] [smilie=roflhfm]

Петък, 12.12.2008 г. 11:33 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Само идеята за енергия идваща от вакуума звучи еретично и за това аз реших като човек който далеч не знае всичко да се пообразовам на тази тема от нета-видиш ли някаква революция във физиката да не съм проспал.Има доста фантасмагории писани аз вярвам на това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxyhydrogen
Кво излиза няма революция ,физиката е същата каквато беше в 8клас ,още не са измислии вечния двигател и да наливаш вода в двигателя трабанта няма да вземе да обикаля света без пари.
Разбира се имало е такъв човек и той се е занимавал с нещо което сега е известно на всеки завършил гимназия- водата се ралага до водород и кислород и за това е нужна енергия ,и то бая. После тези два газа ако ги опазиш да не гръмнат преждевременно можеш да си ги ползваш за гориво като разбира се не ще минеш без загуби "по трасето" т.е. енергията която произведеш ще е по-малко от енергията която ще добиеш.
Тъй е то няма перпетуум мобиле а и да имаше дали щеше да струва колкото жигула в автоморгата сами решете

Петък, 12.12.2008 г. 16:41 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Добър вечер колеги и аз бях скептик когато един приятел ми каза че ще си прави водороден генератор,изсмях му се и се разделихме след 2 седмици същия човек ми се обади и ми каза че е готов и е тествал колата с устройството.Та за колата, колата е 1.6 моноинжекция Волксваген голф и се кара на бензин.С устройството работата на двигателя казва че е станала по мека,но тези думи просто ги препредавам ако се интересувате мога да го помоля човека да влезе в форума и да ва "светне" ако искате.

Петък, 12.12.2008 г. 22:33 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Хора, ако някой открие нещо наистина полезно в тази насока мислите ли че няма да го патентова и да изкара милиони? Така става то - даваш трицифрена сума и колата ти става супер икономична на ток и вода. ГЛУПОСТИ. За момента няма нищо смислено доказало се в масовото производство, освен хибридните автомобили. И там е съмнително тъй като май каквото спестиш за 5-6 години от гориво го даваш за да купиш самата кола. Или е много тарикатско кола с 10 акумулатора, които след 3 години да върнеш на вторични и да купиш нови? Защо просто не си карате колите на бензин/газ/дизел, като така и така градско отиват по 2-3лв на ден, колкото кутия цигари.

Събота, 13.12.2008 г. 00:03 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Всъшност хибридчетата не са чак толкова скъпи ;) Дори напротив - Пиуса започва от 41 000лв. Лексус RX 400h започва от 42 000$. На мен не ми се вижда чак толкова скъпи, при положение, че първото харчи 4/6/100 извънградско/градско, а второто 9/6,6/100 пак по този начин, но е автомобил с повишена проходимост и не от случайна марка ;)
Само за инфорамция - Лексус LS600h започва от 105 000$ и стига до 130 000$, разхода градско/извънградско е 9/11/100, а е огромна лимузина с 5,0 V8, ускоряваща 0-100 за 5,5 ;)

Събота, 13.12.2008 г. 17:59 ч.
Профил ICQ
Аватар

Да де само дето Рено лагуна примерно ти е на половината цена на приуса. Мислиш ли че в България с нашите разстояния ще избиеш разликата от горивото? А поддръжката на хибрид със сигурност е скъпа почне ли да се ебава електрониката. Освен това навсякъде чувам че хибридите са икономични само в градски условия и то заради гасенето на място, зареждането на ток от спирачките и другите такива системи. Извън града горят колкото нормална кола, а двигателите са слаби на магистралата. С други думи файда ще има като направят някаква малка градска кола хибрид, която е ясно че ще излиза извън града евентуално за отпуската.

Събота, 13.12.2008 г. 18:29 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Рено Лагуна е с доста разтегливи цени..я виж дизела и някоя друга екстра като сложиш каква става цената. По-горе ти дадох разхода на различни хибриди. Сам си прецени коие колко е икономично. Технологията на Приуса е вече стара и е с 1,4 и 1,6 двигатели (разлика в разхода почти нямаше), които не са особено впечетляващи - стара технология са (освен ако вече не са ги обновили и тях, но последно което четох - нямаше такова нещо). РХ400 е с 3,3 V6 и 0-100 е за 6,6. За ЛС600 съм казал всичко ;) Не само хибридната система сваля разхода. Тойота Тундра (не е хибрид) с 5,7 V8 гори 10 извънградско и 15 градско...като се има впредвид тежината, въздушното съпротивление, широчината на гумите и други фактори, това си е завиден разход. Но там си говорим за нам си к'ви промени при газоразпределението и нам си к'во още...та това съчетано с хибридна система ти дава по-горните цифри, при доста добра динамика - настъпиш ли педала всички възможни двигатели започват да дават тяга. ;)
Абе до кога ще мислите за НОВИ коли "когато започне да се разваля"? Това е НОВА кола, не 20 годишния Голф, който незнаете дали ще запали сутринта при температура около нулата и ако случайно успее, е под въпрос дали ще ви закара до работа без да се скапе нещо... :wink:

Събота, 13.12.2008 г. 18:42 ч.
Профил ICQ
Аватар

Идеята е че ако колата е здрава след 5-6 години можеш да я продадеш за прилични пари. Ако започне да се разпада каква ти е ползата? Стрите коли ги правеха с идеята да се карат дълги години. Сега е ясно че максимум след 5 години се продава и за това има коли, които малко след това започват да се ебават много жестоко.

Събота, 13.12.2008 г. 19:18 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Пак отиваме на темата за колите - при правилна поддръжка не трябва да имаш проблеми ;) А и кой си купува нова кола с идеята колко пари ще и вземе след 5 години?

Събота, 13.12.2008 г. 19:57 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]